ZONIN 1821

Ndër prodhuesit më të rëndësishëm të verës në Itali dhe në Botë

"13 Jul Plantaze PODGORICA" - Mali i Zi

Kantina më e madhe në mbarë Ballkanin

Toscana Wine

Një përvojë prej mbi një dekade në tregun shqiptar

Vera, një ilaç

Gjithëçka duhet të dini

0.75L
Alkool: 13%
Ngjyra: Rubin i zbehtë me reflekse vjollcë

Karakteristikat
 Pas vjeljes dhe përpunimit, mushti i nënshtrohet një procesi fermentizimi tradicional një javor. Pas fermentimit, vera vendoset për t'u maturuar në fuçi të tipit "Slavonia".

Karakterizohet nga aroma e freskët e frutave të arrira. Ka shije të plotë e të ekujlibruar, dhe një fund të thatë të këndshëm. Preferohet të konsumohet në temperaturat 16-18°C.

Këshilllhet të shoqërohet me pjatat e para me bazë mishi të kuq dhe të bardhë, me sallamëra dhe djathëra të stazhonuar mesatarisht.
Çmimi: 900 Lekë
0.75L
Alkool: 13%
Ngjyra: Kashtë e thellë

Karakteristikat

Varjeteti i rrushit "Fiano" mblidhet kur është i arrirë, më pas shtypen në mënyrë delikate dhe ekstraktohen në një presë të butë. Fermentimi tradicional i verës së bardhë ndodh mes temperaturave 8° dhe 20° C.

Karakterizohet nga aroma të theksuara të frutave. Shija e Fiano-s karakterizohet nga një freski joshëse, kombinuar me një teksturë të arrirë. Shfaq karakteristikat e pjeshkëve dhe kajsive, gjithashtu dhe luleve delikate me erë.

Këshillohet të shoqërohet me ushqime shumëngjyrësh të pasur me zarzavate dhe prodhime deti, karkalecat, kallamarlët, brokolit, bathët apo radhiqet.

Këshillohet që kjo verë e veçantë të shërbehet në temperaturën 10° C. 
Çmimi: 1000 Lekë
0.75L
Alkool: 13.5%
Ngjyra: E kuqe rubini

Karakteristikat

Varjeteti i rrushit të kësaj vere mblidhet me dorë, të cilit i janë hedhur fermentues tradicional. Maturimi zgjat rreth 12 muaj, në fuçi të llojit "Allier", më pas vjetërohet edhe për 6 muaj të tjerë në shishe qelqi.

Këshillohet të konsumohet me mishëra të kuq dhe me djathëra të fortë. Mund të shoqërohet edhe me antipasta dhe sallatëra të ndryshme.

Çmimi: 1500 Lekë