0.75L
Alkool: 14,5%
Ngjyra: E rubinit të kuq me reflekse të shndritshmeKarakteristikat

Amarone kultivohet nga varjetetet  "Corvina", "Rondinella", "Molinara" dhe "Negrara".

Amarone karakterizohet nga aroma e theksuar e caracave të egër dhe e kumbullës së thatë.

Verë e shkëlqyer, e veçantë dhe plot shije, e cila këshillohet të shoqërohet kryesisht me djathëra të yndyrshëm, proshutë dhe gatime mishi. 


Çmimi: 35,000


Tagged: ,